Airco vraagt onderhoud

Het aircosysteem is een belangrijk onderdeel in uw auto. In de zomer zorgt deze voor een aangename temperatuur en in de winter ontwasemt deze snel uw ruiten. Vaak wordt onderschat dat het aircosysteem onderhoud nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Aircocontrole

Wij adviseren om uw airco jaarlijks te laten controleren. Een airco systeem verliest namelijk per jaar ongeveer 10% vloeistof. Het is belangrijk dat deze vloeistof tijdig wordt bijgevuld om schade aan de aircopomp en andere onderdelen te voorkomen.
Ten aanzien van het bijvullen van de airco met vloeistof schrijft de fabrikant voor dit eenmaal per drie jaar te doen voor auto’s jonger dan drie jaar. Voor auto’s met een leeftijd vanaf drie jaar zelfs eenmaal in de twee jaar.

Vieze lucht

Heeft u wel eens een onaangename (vieze) lucht geroken vanuit het dashboard? Het niet constant gebruiken van de airco is vaak de oorzaak. Hierdoor ontstaan er schimmels en bacteriën op de aircoverdamper in het dashboard. Wordt de airco weer gebruikt, dan komt de vieze lucht in uw auto terecht. Ook dit valt onder airco-onderhoud.

Wij adviseren u dan ook de airco met regelmaat te laten controleren. Is uw auto bij ons in onderhoud, dan nemen wij deze controle automatisch mee. Wij geven u dan vrijblijvend advies om uw airco systeem in topconditie te houden. Op deze manier hopen wij voor u hoge airco-onderhoudskosten te beperken.

Afspraak maken

Wilt u gebruik maken van onze airco service? Vul het formulier in en één van onze medewerkers zal z.s.m. contact met u opnemen.

© Copyright Koekoek Autoservice | Alle rechten voorbehouden | Website by Rockwise